Så gör du bästa halloweenfesten!

Halloween tipsGillar du att arrangera kul temafester? Då är halloween rätt tidpunkt tycker jag. Det finns nästan ingen gräns för galenskaperna man kan hitta på när det gäller alltifrån dekoration till mat och tilltugg. Halloween har ju som högtid växt så att det knakar de senaste åren och nu finns det av en uppsjö av prylar att köpa i affärerna för att piffa upp sitt halloween-firande. Sen finns det ju också mängder med grejer man själv kan göra för att piffa till halloween.

Pumpan är ju en given detalj som man självklart själv gör ansiktet på. Gör en skräckpumpa eller överraska med en gullig! Tänk på att det också finns små pumpor man kan ha som bordsdekorationer, dessa kan man också gå loss med kniven på och skära ut både mun och ögon. Du kan göra skräckansikten även på apelsiner och paprikor om du vill, dessa kan sen användas som serveringsskålar fyllda med ris, pasta, sallad mm.

Bjud inga kräsmagade på festen så kan du mixtra rejält med maten och få den riktigt läskig. Börja med välkomstbålen! Lägg i en ishand för att skapa den rätta känslan. Ishanden skapar du genom att fylla en plasthandske med vatten som du sen stoppar in i frysen. Det blir faktiskt oväntat bra och väldigt effektfullt, speciellt om man färgar isen eller fryser in saft.

Servera nybakade scones som ser mögliga ut till dina gäster! Häll i grön karamellfärg i degen och blanda ihop. Samma sak kan du göra om du ska ha potatismos, i med lite grön karamellfärg så får du ett riktigt oaptitligt resultat som förhoppningsvis imponerar på gästerna. Vill du hellre servera pasta så kan du använda karamellfärg även till den eller köpa grön eller röd pasta i affären.

Som du märker är karamellfärg oerhört användbart när du ska göra halloween-maten! Jag såg exempelvis hur man hade kanderat äpplen i svart glasyr, blev riktigt snyggt och effektfullt med den blanksvarta glasyren mot det illgröna äppelskalet på toppen. Ha i karamellfärg i kakdeg eller färga marsipan att använda till dina efterrätter, det finns mängder av roliga saker man kan göra med karamellfärg tillsammans med mat och bakverk.

Dekoration till festen kan du ofta köpa på de stora varuhusen eller hos partybutiker. Plastspindlar, spindelnät och fladdermöss är exempel på dekorationer. Är du riktigt ambitiös kan du köpa en vit matta och göra röda barfotaspår på den och matcha med gardiner med röda handspår. Använd då textilfärg som du fixerar så att färgen inte färgar av sig.

Behöver du fler tips är inspirationen bara en googling bort!