Lista: Kul namn på saker och ting!

Har ni någon gång tänkt på hur många underliga namn företag, affärer, platser och ting kan ha? Nu menar jag inte vad vi benämner dem som, utan vad de kallar sig själva. Kollar man lite finns det ju hur mycket kul som helst! Hur tänkte folk egentligen?? Nedan har jag samlat några som jag tycker är kul, underliga och lite speciella. Hoppas ni finner något av nöje!

Tuta – ett vanligtvis förklarande ord för att utstöta ett ljud med hjälp av ett horn av något slag, men också – ett namn! Du kan alltså namnge ditt barn Tuta. Enkelt att kalla in när det är middag, tänker jag.

Avliden – inte bara känt från klassikern Hälge, det är faktiskt en ort (ja, område kanske man snarare ska kalla det för) i Västernorrland strax söder om Liden. Ja, det är så litet att det knappt syns på kartan, men det finns!

Baggböle – när vi ändå är i Västernorrland kan vi fortsätta strax söder om Avliden, så kommer vi till Baggböle. Även detta ett intressant namn, som är riktigt kul att säga på bred norrländska!

Gnussa – säkert helt logiskt och o-konstigt för någon som känner till det sedan innan, men för mig är det ett hysteriskt konstigt namn! Tydligen, för er som inte visste, så är det när man gnuggar pannorna, eller kinderna mot varandra i dansen foxtrot.

Gnuf – jag har inte den blekaste aning om vad det är och jag har letat till förbannelse! Det jag hittar är en Ukuleleförening och att en bingosite har haft det som namn, enligt Bingoonline.se. Vänder man det på andra hållet blir det fung och det är också rätt kul, i min mening.

Äggbanjo – det här måste ju vara ett av mina nyfunna favoritord! Ni vet den där grejen man skivar kokta ägg med? Den med strängar? En sån, det är en äggbanjo. Tack Slangopedia.se för denna nya kunskap!

Mackapär – inte så nytt, inte så fruktansvärt konstigt, men ack så underbart ord! Jag använder mackapär nästan varje dag, för att beskriva vad som nu kan tänkas beskrivas.

Sunes Elefant – en pizzeria i Visby. Hade varit intressant att veta hur de kom på namnet, hur kopplingen pizzeria – elefant blev till. Hur som, ett mycket roande namn som säkert drar några blickar och kunder till sig!

Kumrif – Kontant Utan Moms, Rakt I Fickan. Ett underbart inslag i ett affärsnamn i – såklart – Göteborg!

Kenneths Kennel och Kebab – ja, alltså, hur lyckas man få ihop kennel och kebab i samma företagsnamn? Det är säkert en superbra affärsidé, men namnet ger ju kanske lite för mycket fritt åt tankarna.

En liten lista blev det, kanske hade den kunnat bli längre men det här är iallafall de jag kom på och hittade för denna gång. Jag hoppas att du har fått lite roliga inslag i vardagen av detta, och kanske lite tips på vad du inte ska döpa personer, orter eller företag till. Om du har tips på fler underliga namn så skicka in det till mig. Kanske kommer det en ännu längre lista!