Fotbollsmissar

I sporten finns alltid kul händelser att hitta! Är det inte misslyckade mål så är det kul segergester eller sjukvårdare som klantar sig. Det roliga uppstår oftast när någon misslyckas och det inte går som tänkt. Inte för att man tycker det är roligt att det går dåligt, utan för att det ser roligt ut eller bättre uttryckt i det här citatet från en okänd:”Det är inte roligt när gamla damer halkar på en isig gata, men det ser djäkligt roligt ut.”

Inom fotbollen har en hel del kul händelser med stor humor utspelat sig. En av mina favoriter är när en målvakt räddar en straff, ställer sig upp och går ifrån målet medan bollen sakta rullar in. Straffläggaren står ivrigt och pekar på bollen för domaren som för att säga ”ser du ser du, det blir mål, kommer det godkännas?” Samtidigt vandrar målvakten iväg totalt urladdad av räddningen oventandes om vad som sker bakom ryggen. Bollen rullar tillslut in, domaren dömer mål och straffläggaren blir glad och målvakten mindre glad när det går upp för honom vad som hänt.

En annan målvaktsmiss skedde under ett VM på 90-talet. Målvakten skulle styla, men misslyckades kapitalt långt utanför eget straffområde. Samme målvakt är för övrigt berömd för sin galna spelstil och har gjort alltifrån stormissar till spektakulära räddningar. Den roligaste räddningen var den som kallas för skorpionen, då han istället för att ta bollen med händerna klackar bollen, bakom ryggen, med båda fötter, egentligen helt i onödan. Sök på Rene Hinguita på youtube och njut!

Se några av de värsta målvaktsmissarna genom historien i detta youtubeklipp:

Målgester är också kul att titta på. Särskilt när de misslyckas. Som detta exempel: En medspelare sprang mot målgöraren och tog sats för att hoppa in i honom. Bara det att han missade och ramlade i backen istället medan målgöraren redan var flera meter bort. Det fanns ett lag, tror det var isländskt, som gjorde en grejj av sina målgester och som sedan blev ett Youtube-fenomen. Ett av dessa var när spelarna gjorde en cykel eller när han som gjorde målet sprang tillbaka och som en cowboy sköt ned hela sitt lag med händerna och givetvis spelade alla med.

På topplistan över målvaktsmissar finns också en där målvakten fick en passning, bollen kom rullandes mot honom på gräset i ganska långsam fart. Han tar sats för att sparka iväg bollen men missar totalt och sparkar i luften medan bollen fortsätter in i mål. Just en sådan miss fick England att missa ett mästerskap. Det finns också några klassiker där målvakterna ska kasta ut bollen på plan, men lyckas med konststycket och kastar istället in bollen i målet. Även det humor på hög nivå.

Sen har vi de stackars skadade spelarna som ska bäras ut på bår. Ibland verkar det mer smärtfritt att rulla ut av egen kraft. På youtube finns det förevigat när två sjukvårdare lyfter upp båren och ska börja bära, men går åt olika håll och tappar hela båren.

Det är svårt att beskriva såhär i ord, men en snabb sökning på football mistakes på youtube kommer ge många skratt!