Planera julen redan nu!

jul 2016Julen är över. Det är rätt skönt. Men jag har funderat på en grej, egentligen skulle julen kunna vara rätt rolig om man bara tar sig tid att fundera ut lite roliga grejer att göra och kan orka med att skratta åt alla missöden som sker. Visst, det är inte kul när man kommer upp på julafton och granen knappt har ett barr kvar, men å andra sidan så är du ju faktiskt rätt kul ändå. Det är ju sånt man minns och kommer skratta åt i många jular framöver. Samma sak när tomten tappar skägget och fel person får fel paket.

I år har jag sett några roliga saker jag aldrig sett förut. Julutsmyckade bilar! En bil hade ögonfransar och såg ut som mimmi pigg, en annan hade renhorn och röd nos på fronten. Är det bara jag som missat detta tidigare eller är det en ny trend som hittat hit till Sverige? Förr har jag som mest sett folk pynta bilen med en elektrisk miniadventsljusstake i framrutan. Men den här nya trenden får gärna vara här för att stanna! Nästa år skulle jag vilja se en bil inslagen som ett paket! Kanske går det att dekorera en hel bil med ljusslingor, det vore också en syn.

Det är också rätt kul att gå runt och spana in alla knäppa jultröjor som finns i affärerna. Utbudet tycks ha exploderat och man kan inte låta bli att undra om det verkligen finns en marknad för dem? Den som tar på sig en sån tröja bjuder onekligen på sig själv, men det är nog ingenting för mig i alla fall. Jag sträcker mig endast till att ta på mig en stickad röd tröja till julafton, kanske att jag kan tänka mig en med ett mindre stickat motiv men inget extravagant eller överdrivet.

Till nästa år ska jag nog liva upp julen med en kul adventskalender, det finns ju så många roliga nu för tiden som innehåller alltifrån lyxchoklad till skönhetsprodukter. Det måste ju finnas fler varianter där ute som är mer humoristiska. Annars kanske man kan byta hemmagjorda kalendrar med en kompis. Fylla dem med allt möjligt spännande, kanske en daglig utmaning, roliga prylar mm. Jag måste klura ut något bra till nästa jul, men jag har ju ett år på mig så något spännande ska det väl kunna bli.

En annan sak man borde förbereda inför nästa julafton är kul sällskapsspel för att lätta upp stämningen, om den börjar bli sömnig vilket den oftast blir. Inte de vanliga fia med knuff eller trivial pursuit, utan något med lite mer action. Tipsa gärna om du har något förslag!